Huvudrätter

Antal portioner 4

Det behöver du
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrö
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
40 gr smör
1 ägg.

Tacofärsen:
600 gr kalkonfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda utan socker (finns att köpa på Borgeby kryddgård)
1 dl vatten
jalapeños
2 tomater
smör att steka i
salt.

Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl crème fraiche

Tacopaj

Hur man
Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare, blanda i resten av ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form och ställ den i kylen ca ½ timme eller tills nästa dag.
Grädda i ca 8-10 minuter.

Höj temperaturen till 250 gr.
Finhacka löken och bryn den tillsammans med färsen.
Blanda i tacokrydda och häll på vattnet.
Låt puttra ca 5 minuter och salta efter behag.

Fyll pajskalet med färsen.
Täck med skivade tomater och jalapeños.
Blanda ihop ostsåsen och bred den över pajen och grädda i 20 minuter.
Servera med sallad, tacoships och ev. extra jalapeños.