Antal portioner 6 personer

Det behöver du

Receptet kommer från Anna Ehdins bok Sannas MATBOK- för den självläkande människan.

Ugnsfri nötpaj med jordgubbar.

2dl havregryn

1dl sötmandel, skållade och hackade.

1dl hasselnötter, hackade

1 ½dl russin

1dl färskpressad apelsinjuice

½vaniljstång

2 dl vispgrädde

½tsk fruktsocker

1 knivsudd rivet apelsinskal

1 liter färska jordgubbar.

Nöttårta med jordgubbar

Hur man

Rosta havregrynen i en stekpanna.

Mixa mandlar, nötter, russin och havregrynen fint samman med apelsinjuicen.

Tryck ute en 2 cm tjock botten på en tallrik.

Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta fröna.

Vispa grädden med fruktsocker, vanilj och apelsinrasp.

Bred grädden över nötbottnen och garnera med jordgubbar.