Mina fågelrecept

Antal portioner 4-6

Det behöver du

4 portioner kokt ris.

500 gr kalkonfärs

2 st Ingelstaknakare

2 pkt hollandaise sås

4 dl vatten

1 tsk salt

2 buljongtärningar

1 burk mini fraiche

2 krm malen muskotnöt

1 msk dijonsenap

1 krm cajennepeppar

1 burk creme cheese

3 krossade vitlöksklyftor

 

Form a la Ingelsta.

Hur man

Koka upp vattnet med buljongtärningarna, ställ till sidan för att svalna.

Lägg det kokta i riset i en smord form.

Stek kalkonfärsen och krydda med salt, peppar och muskotnöt.

Lägg färsen ovanpå riset.

Dela korven i små tärningar och bryn den i stekpannan.

Ta fram kastrullen med buljongen och tillsätt hollandaise såsen.

Koka upp och ta från värmen.

Blanda i mini fraiche, creme cheese, vitlöken och senap.

Häll blandningen över färsen.

Strö knaketärningarna över såsen.

Sätt in i ugn ca 200gr i ca 30 minuter.

Servera med en sallad och ett gott rött till.